مرکز تلفن voip
همسو با پیشرفت های روزافزون تکنولوژی و استقبال کاربران از سیستم های پیشرفته ، سیستم های تلفنی نیز شامل این پیشرفت شده و امکانات بسیار زیادی را در قالب یک نرم افزار به دور از پیچیدگی ها و محدودیت ها به ما ارائه می دهند .
مرکز تلفن های تحت IP یا همان IPPBX نسل جدیدی از سیستم های تلفنی در بستر شبکه هستند که به دلیل تنوع در خدمات بسیار مورد توجه قرار گرفته اند.
مرکز تلفن (voip ( IPPBX
مرکز تلفن یا PBX (برگرفته از Private Branch eXchange) که با نام سانترال (Central) نیز خوانده می شود، یک سیستم قابل اتصال به مرکز تلفن مخابراتی یا PSTN (برگرفته از Public Switch Telephony Network) برای توزیع خطوط مخابراتی در سازمان ها یا کسب و کار ها میان داخلی های آن سازمان می باشد.
با سیستم IP PBX می توانید از یک شبکه واحد جهت انتقال صوت ، دیتا و تصویر استفاده نمود و از ویژگیهایی چون قابلیت جابجایی پذیری و کاهش هزینه ها بهره برد . چون وظایف اصلی IP PBX توسط نرم افزار انجام می شود در نتیجه هزینه پایینی دارد و به راحتی می توان امکاناتی خاص مانند Call Conference ، کنترل تماس ها ، IVR(Interactive voice response) ، ارتباط با شبکه PSTN به صورت آنالوگ و دیجیتال ، پشتیبانی از پروتکل های VoIP مانند SIPرا اضافه نمود .
امکانات مرکز تلفن voip
- صندوق صوتی
- کنفرانس تلفنی
- کنفرانس ویدیویی
- ضبط کامل مکالمات
- امکان گسترش آسان
- کاهش هزینه مکالمات
- عدم نیاز به کابل کشی مجزا
- سرعت و کیفیت بالا در مکالمات
- امکان استفاده از Soft Phone ها
- امکان تعریف پاسخگویی خودکار
- گزارش گیری از وضعیت تماس ها
- مدیریت صف بندی مکالمات ورودی
- اعمال محدودیت زمانی برای تماس ها
- مدیریت متمرکز تماس های ورودی و خروجی
- تعریف خطوط داخلی و اعمال محدودیت تماس
- جا به جایی آسان کاربران در سازمان بدون هزینه
- تعریف خط جداگانه جهت ارسال و دریافت فکس
- پنل مدیریتی در Web , Windows , Android , IOS
- امکان ترکیب نمودن محصولات تولید کنندگان مختلف
- کاهش هزینه پشتیبانی به دلیل ادغام شبکه دیتا و تلفن

اجزای مرکز تلفن voip
-سرور
سرور مرکز تلفن تحت شبکه مهم ترین بخش از این راه کار است که وظیفه ی آن مدیریت سایر اجزا و ساختارهای ارتباطی می باشد که برخی از مهم ترین آن ها عبارتند از تعریف خطوط و داخلی ها، ارائه ی مجوزهای دسترسی، دریافت و مدیریت تماس های ورودی و توزیع آن ها بر اساس ساختار طراحی شده و یا ارسال آن ها به مقصدی دیگر، ارائه دسترسی های لازم برای ایجاد تماس های خروجی کاربران، تعریف سطوح دسترسی ها، زمان بندی های کاری و بطور کلی تمامی پردازش هایی که در یک ساختار ارتباطی مورد نیاز است
–گیتوی
هنگام استفاده از مراکز تلفن تحت شبکه نیازمند وجود خطوط شهری آنالوگ (خطوط مخابراتی که می شناسیم) یا دیجیتال (خطوط PRI یا E1) و یا داخلی های آنالوگ (تلفن های معمولی و سنتی یا دستگاه هایی نظیر فکس (Fax) یا POS) استفاده از گیتوی ها الزامی است.
همان طور که از معنای واژه گیتوی (Gateway) بر می آید، دستگاهی است برای ورود به ساختاری دیگری یا دروازه ای است میان دو سیستم متفاوت.
-ترمینال
نقطه پایانی در یک راه کار مرکز تلفن تحت شبکه ترمینال ها هستند که به دو صورت سخت افزاری و نرم افزاری می باشند.
ترمینال ها همان ابزارهای در دسترس کاربر در یک ساختار تلفن تحت شبکه می باشند که بر اساس نوع نیاز کاربران انتخاب می شوند.