
مجازی سازی سرور چیست؟ + 3 روش رایج مجازی سازی
در این مقاله درمورد مجازی سازی سرور چیست؟ صحبت میکنیم و امیدوار هستیم که این مقاله به تمامی سوال های شما پاسخ داده باشد.
مجازی سازی سرور فرایندی است که چندین مورد سرور مجازی را در یک سرور ایجاد می کند. مدیر سرور از نرم افزار مجازی سازی برای تقسیم یک سرور فیزیکی به چندین محیط مجازی جدا شده استفاده می کند. هر محیط مجازی توانایی اجرای مستقل را دارد. به محیط های مجازی گاهی سرورهای مجازی خصوصی (VPS) گفته می شود.
مجازی سازی سرور چگونه کار میکند؟
مجازی سازی سرور با پارتیشن بندی نرم افزار از سخت افزار با استفاده از hypervisor کار می کند. Hypervisors انواع مختلفی دارند و در سناریوهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. رایج ترین hypervisor – نوع 1 – برای نشستن مستقیم روی سرور طراحی شده است ، به همین دلیل به آن hypervisor bare-metal نیز گفته می شود. Hypervisors نوع 1 توانایی مجازی سازی یک بستر سخت افزاری را برای استفاده توسط VM ها فراهم می کند. Hypervisors نوع 2 به عنوان یک لایه نرم افزاری در بالای سیستم عامل میزبان اجرا می شود و بیشتر برای تست کردن استفاده می شود.
برخی از مزایای مجازی سازی سرور عبارتند از:
- کاهش مصرف انرژی
- کاهش هزینه روی سرورها
- پشتیبانی و بازیابی از بلایای طبیعی
- نصب و بروزرسانی راحت نرم افزار ها
- کاهش نیاز به زیرساخت های فیزیکی
- هر نمونه جداگانه میتواند مستقل عمل کند
- هر نمونه مجازی میتواند سیستمعامل خود را اجرا کند
- و…
از معایب مجازی سازی سرور می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- هزینه های اولیه
- استفاده زیاد از RAM
- استفاده زیاد از فضای دیسک
- قتی سرور آفلاین می شود ، تمام وب سایت های میزبان آن نیز از دسترس خارج میشوند. از این رو ، برای حل این مشکل می توانید مجموعه ای از سرورها را راه اندازی کنید.
- مشکل دسترسی غیر مستقیم به سختافزار، برای مثال، کارتهای خاص یا دستگاههای USB
- هنگامی که چندین ماشین مجازی در یک سرور کار می کنند ، اگر سرور ای که روی آن کار می کند قدرت کافی نداشته باشد ممکن است عملکرد سرور پایین آید.
مزایا و معایب مجازی سازی نشانگر واضحی است که می تواند در صورت استفاده صحیح از ابزارهای برای شرکت ها و سازمان ها مفید و کارآمد باشد.
سه نوع روش رایج مجازی سازی سرور
- Virtual machines:
Virtual machines بر اساس الگوی میزبان / مهمان ساخته می شوند. هر مهمان با تقلید مجازی از لایه سخت افزاری اجرا می شود. این روش به سیستم عامل مهمان اجازه می دهد بدون هیچ گونه تغییری اجرا شود. همچنین به مدیر اجازه می دهد مهمانانی ایجاد کند که از سیستم عامل های مختلف استفاده می کنند. مهمان هیچ اطلاعی از سیستم عامل میزبان ندارد زیرا از اینکه از طریق سخت افزار واقعی اجرا نمی شود آگاهی ندارد. با این حال ، به منابع محاسباتی واقعی از میزبان نیاز دارد – بنابراین از یک Hypervisor برای هماهنگی دستورالعمل ها به CPU استفاده می کند. به hypervisor مانیتور ماشین مجازی (VMM) گفته می شود. این کلیه دستورالعملهای CPU صادر شده توسط میهمان را تأیید می کند و هر کدی را که به دسترسی های اضافی نیاز دارد مدیریت می کند. VMware و Microsoft Virtual Server هر دو از مدل ماشین مجازی استفاده می کنند.
2.Para Virtualization:
مدل paravirtual machine (PVM) نیز بر اساس الگوی میزبان / مهمان ساخته شده است – و همچنین از یک مانیتور ماشین مجازی استفاده می کند. با این حال ، در مدل ماشین paravirtual ، VMM در واقع کد سیستم عامل مهمان را اصلاح می کند. به این اصلاح Porting گفته می شود. Porting از VMM پشتیبانی می کند بنابراین می تواند از تماس های سیستم به میزان کم استفاده کند. مانند ماشین های مجازی ، ماشین های پارا مجازی نیز قادر به اجرای چندین سیستم عامل هستند. Xen و Unified Modeling Language (UML) هر دو از مدل ماشین های مجازی استفاده می کنند.
در دهه 1960 ، IBM مجازی سازی حافظه سیستم را ایجاد کرد که اولین گامی بود که می تواند به مجازی سازی سرور منجر شود. در دهه 1970 ، IBM یک سیستم عامل به نام VM / 370 را مجازی سازی کرد که قبل از تبدیل شدن به z / VM ، اولین VM تجاری ، روی آن بیشتر کار می شد. از آن زمان به بعد مجازی سازی و مجازی سازی سرور محبوبیت بیشتری پیدا کردند. VMware در سال 1999 VMware Workstation را منتشر کرد که می تواند سرورها را بر روی معماری x86 و x64 مجازی سازی کند.
امیدوارم این مقاله مجازی سازی سرور چیست؟ مورد توجهتون قرار گرفته باشد، منابع این مقاله در زیر هست.
منابع: searchservervirtualization ، vmware